IZDVAJAMO:

Izabrali ste:

Zabava / Predstavljamo: Boris Kovač - svetski poznati Novosadjanin...

Pin it
Share this page
 
Photo: Promo Purposes Only

Redakcija

Predstavljamo: Boris Kovač - svetski poznati Novosadjanin

Datum: 2020-04-22 | Izvor: Multimedia Music |

Tokom sveg ovog vremena Kovač je vođa muzičkih sastava RITUAL NOVA ensemble, LaDaABa orchesta, La Campanella orchestra.


Boris Kovač je muzičar i umetnik čija se muzika obično svrstava u world music. Iako slabo poznat domaćoj javnosti, njegovo ime je jedno od nekoliko sa Balkana prepoznatljivo u zapadnoj Evropi i Americi.

Rođen u Novom Sadu 1955, školovao se u Novom Sadu i Beogradu. Tokom 1989. postaje vođa pozorišne i muzičke trupe Ogledalo. Od 1991. do 1996. živi i radi u Italiji, Sloveniji i Austriji.

Godine 1996 se vraća u bakinu kuću u naselje Bukovac gde i sada živi. Tu je oformio svoj, kako sam kaže, "zatvoren sistem" i studio u kome stvara.

Tokom sveg ovog vremena vođa je muzičkih sastava RITUAL NOVA ensemble, LaDaABa orchesta, La Campanella orchestra.

Učestvovao je na više od stotinu festivala održavši nekoliko stotina koncerata, u preko 30 zemalja na 4 kontinenta. No, i pored ovoga ostaje nepoznat široj javnosti u Srbiji, iako se njegove kompozicije pojavljuju na dve Serbia Sounds Global kompilacije u izdanju B92.

Diskografija:

  • 1986. Ritual Nova, Symposion rec., Yugoslavia
  • 1989. Ritual Nova 2, Recommended rec., London
  • 1993. Ritual Nova Collection, Recommended rec.,London/USA
  • 1996. Play on String (string quartet), More Music, Italy
  • 1996. Anamnesis - Ecumenical Mysteries, Victo, Canada
  • 1997. The Mask, Interzone/Ikarus, Yugoslavia/Austria
  • 1998. East OFF Europe, Victo, Canada
  • 1999. Mirror of the Voice (CD+book) Radio 021, Yugoslavia
  • 2001. The Last Balkan Tango, PIRANHA, Berlin
  • 2003. Ballads at the End of Time, PIRANHA, Berlin
  • 2004. Profana Liturgija, ADN, Milan, 1991 / Kachara, Bukovac
  • 2004. DAMARI, Kachara, Bukovac
  • 2005. World after History, PIRANHA, Berlin
  • 2007. Songs from the Garden of Loves and Graves, SNP, Serbia
  • 2008. Before and after... Apocalypse, PIRANHA, Berlin
  • 2010. Chamber Music, Long Arms, Moscow
  • 2012. ON EASTERN WAY, NARRATOR records, Budapest
  • 2012. Fly by..., Multimedia Music, Belgrade
  • 2012. Catalogue of Memories, KACHARA MM PRODUCTION[5]
  • 2014. Eastern Moon Rising, World Music Network, London

Predstavljamo vam i skrećemo pažnju na albume "Fly By" i "Muzika za film Vere i zavere" u izdanju Multimedia Music.

"Fly By..." - Boris Kovač
Boris Kovac

"Catalogue of Memories" - Boris Kovač
catalog of memories

 

"World After History" - Boris Kovač
world after

"On Eastern Way" - Boris Kovač
Easter Way

"Before and after... Apocalypse" DVD - Boris Kovač
deca i sunce

"Muzika za Vere i Zavere" - Boris Kovač
vere i zavere

Takođe proverite Facebook stranice Multimedia Music, Youtube kanal i Online Store.

Prijavite se na naše Facebook stranice. Prijavite se i na naš Youtube kanal, nađite i pogledajte svoje omiljene video spotove, pratite novitete i podkaste naših autora.
Multimedia Music Record Store Official Facebook Page Multimedia Music Official Youtube channel


TAGOVI:

promo

|



FM Portal

Ostali tekstovi iz kategorije - Zabava

OSTALE VESTLI SA FM PORTALA


Aktuelno

Teme

Photo: Alex / Headliner FB
2020-06-18 | Redakcija

Promocija je održana u sredu 17. juna u 18:30 časova u Multimedia Music Store -...

Na promociji u sredu, 17. juna, u 18:30, u Multimedia Music STORE - prodavnici muzičkih izdanja u Sremskoj 2 - održana je promocija i promotivna prodaja knjige pesama Vojislava Đukića - Kokija, člana i osnivača slavne rock grupe "S vremena na vreme ; jedno sjajno biografsko-antologijsko izdanje hitova ove slavne grupe...


Photo: Promo Purposes Only
2020-07-12 | Redakcija

Nakon navoda da će festivali kao što su EXIT, Lovefest, Nishville i Beer fest biti...

Kako je ranije javljeno Egzit, Guča, Bir fest, Nišvil i Lovefest zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji su pod velikim znakom pitanja - još uvek nije jasno hoće li se održati kasnije ovog leta ili su odloženi su za 2021. godinu.

Organizatori EXIT festivala kažu: "Sa obzirom na to...



Događaji

Koncerti

Photo: Multimedia Music
2020-06-25 | Redakcija

Promocija je održana u sredu 24. juna u 18:30 časova u Multimedia Music Store -...

Na promociji u sredu, 24. juna, u 18:30, u Multimedia Music STORE - prodavnici muzičkih izdanja u Sremskoj 2 - održana je promocija i promotivno preslušavanje novog albuma Ljube Ninkovića.
Čuveni kantautor, poznat pre svega po grupama "S vremena na vreme" i "Tunel", objavio je novi, drugi...



Photo: Promo Purposes Only
2020-07-14 | Redakcija

Sa širenjem, aplikacija za striming dostupna je u 92 zemlje širom sveta....

Spotify od danas u Srbiji!

Usluga Spotify za slušanje domaće i strane muzike dostupna je besplatno, a uz pretplatu na Spotify Premium dobija se verzija bez oglasa. Kako se navodi u saopštenju, „korisnici mogu da se pretplate na Spotify Premium po ceni od 4,99 evra mesečno, dok je...



Zabava

Kolumne / Prenosimo

Photo: Promo Purposes Only
2020-04-25 | Redakcija

Predstavljamo vam CD i digitalna izdanja Ljube Ninkovića...

Ljuba Ninkovic je rođen u Smederevu gde je završio osnovnu, srednju i muzičku školu.
1967. god. se, posle nekoliko pokušaja sa bendovima amaterskog nivoa, pridružuje grupi The “Spooks” iz Smedereva sa kojom profesionalno nastupa po gradovima Srbije na “beat igrankama” koje su tada bile jedini mogući način za predstavljanje...


Photo: Promo Purposes ONly
2020-07-13 | Redakcija

Usvojena žalba RTS-a - "Mascom" nema pravo da potražuje naknade za muziku Ramba Amadeusa. Ovim...

Presudom Privrednog apelacionog suda u Beogradu usvojena je žalba Radio-televizije Srbije i pravosnažno je utvrđeno da privatno preduzeće "Mascom" nije imalo pravni osnov da potražuje fonogramske naknade za kompozicije Antonija Pušića, poznatog kao Rambo Amadeus, koje je objavio PGP RTS.

Kompozicije je, na antologijskim albumima "O tugo jesenja", "Hoćemo...



Filmske novosti

Recenzije filmova

Photo: Promo Purposes Only
2020-04-07 | Redakcija

Dokumentarni film o sastavu Texas Flood u produkciji Multimedia Music...

Predstavljamo dokumentarni film, TEXAS FLOOD - Tražim ljude kao ja, u produkciji Multimedia music, u kome brojni akteri, sam Zlatanović, članovi benda, muzičari, kritika, doajeni domaće scene i poštovaoci muzike iznose svoja zapažanja o ovom sjajnom autoru, interpretatoru, frontmenu, i gitaristi, njegovom bendu i albumu.

Tokom prethodnih godina, Nenad...



Photo: Promo Purposes Only
2020-05-05 | Redakcija

06. maja 2020. godine u 18:00 premijera na youtube kanalu Multimedia Music-a...

Danas 06. maja 2020. na dan kada se najavljuje ukidanje pravog vanrednog stanja u zemlji, zakazujemo premijerno objavljivanje novog video spota za pesmu "Vanredno stanje", sjajnog beogradskog punk-rok sastava NBG. Numera Vanredno stanje se, naravno, nalazi na novom albumu "Nama ostaje samo Punk", koji je grupa objavila ove godine za...


NOVOSTI

Previous
Multimedia Music i Headliner poklanjaju LP!
Datum: 2020-06-08

Povodom Svetskog dana muzike, 21. juna, Headliner.rs i Multimedia Music osmislili su poklon akciju za fanove Headliner portala. Tokom...

RADNJA U SREMSKOJ 2 PONOVO RADI!
Datum: 2020-04-23

MULTIMEDIA MUSIC RECORD STORE U SREMSKOJ ULICI (BROJ 2) PONOVO RADI !

Usled ublažavanja restriktivnih mera i prekida vanrednog stanja...

Mart 2020: Noviteti u Multimedia Music Record Store!
Datum: 2020-03-18

Muzika je sigurno ispravan put ka prevazilaženju ovih turobnih vremena. Posebno naša, domaća muzika. Multimedia Music vam zato predstavlja najnovija...

Nama ostaje samo PUNK! - Novi album legendarnih NBG, u prodaji!
Datum: 2020-02-05

Legendarni beogradski punk-rock sastav NBG je objavio novi album

U pitanju je sjajno CD izdanje pod nazivom "Nama ostaje...

20 dugih toplih leta Paje Vučkovića
Datum: 2020-01-28

Vladan Vučković Paja obeležava 20 godina autorskog rada objavljivanjem retrospektivnog CD-a „20 dugih toplih leta“ i realizacijom novog autroskog albuma...

Kragujevac: Promocija albuma SEĆANJA, grupe Peter Vein, 25. decembra 2019.
Datum: 2019-12-18

MULTIMEDIA MUSIC i grupa PETER VEIN VAS POZIVAJU NA PREMIJERNU PROMOCIJU U KRAGUJEVCU - SEĆANJA grupe PETER VEIN!

Izdavačka...

Potpisivanje albuma TEXAS FLOOD - 12.12.2019 u Multimedia CD SHOP
Datum: 2019-12-10

MULTIMEDIA MUSIC VAS POZIVA:

Dvanaestog decembra, 2019, u 18 časova u Sremskoj 2, u prostorijama Multimedia music CD SHOP-a...

Novi spot BALKUBANO : Djelem Djelem
Datum: 2019-10-19

Premijera novog spota sastava "Balkubano" u 16:00, danas u subotu 19. oktobra 2019. godine.

Multimedia Music i Balkubano predstavljaju...

Koncerti za Koju: Elektropionir i SubBeerni Centar
Datum: 2019-10-18

Koncerti podrške za što brži oporavak frontmena Discipline kičme organizuju se 18. i 26. oktobra u klubovima Elektropionir i u...

The Beatles : 50 godina od albuma - ABBEY ROAD
Datum: 2019-08-08

Stotine obožavalaca popularnog benda Bitlsi obeležilo je danas u Londonu 50 godina od izlaska albuma "Abbey Road", tako što su...

ONLINE SHOP PONOVO RADI! Izvinjavamo se na zastoju
Datum: 2019-07-08

Dragi drugari, hvala na strpljenju! Usled tehničkih problema nismo bili u mogućnosti da prodajemo diskove putem našeg Online Shopa neko...

Četvrti Dok-n-Ritam na novim adresama od 13.og do 16.juna
Datum: 2019-06-01

Moto ovogodišnjeg, četvrtog izdanja festivala glasi Mi smo na putu, mi pravimo put. Stihovi Milana Mladenovića precizno opisuju program i...

Zmajevi - SAMO BLEJA, novi spot!
Datum: 2019-05-21

Zemlja Gruva predstavlja novi spot, hit numeru vezanu za seriju "Moja generacija Z", pod nazivom ZMAJEVI - SAMO BLEJA. Genijalna...

Pijanisti Jazz Pop Klasici u holu Arsena Dedica - dokumentarac na N1
Datum: 2019-05-05

Multimedia Music predstavlja dokumentarni film "Pijanisti Pop Jazz klasici, u Klavir Holu Arsena Dedića", inspirisan istoimenim LP albumom.

Na...

Opoziv - Korak, dva - pogledajte spot!
Datum: 2019-04-10

Multimedia Music predstavlja spot sastava Opoziv, za pesmu Korak, dva sa istoimenog singla.

Opoziv je plod dugogodišnjeg prijateljstva i...

Kanadsko-evropska Turneja Divanhane
Datum: 2019-03-15

Sarajevska Grupa Divanhana najavljuje seriju koncerata u Kanadi i Zapadnoj evropi za mesec april! Kako sami kažu:

"Draga raja...

Mini Turneja Nikole Vranjkovića
Datum: 2019-02-06

Nikola Vranjković, sjajni autor, gitarista i muzičar, nakon sjajnog beogradskog koncerta, održaće pravu zimsku mini turneju, koja počinje u Vinyl...

Srećna Nova Godina!
Datum: 2019-01-01

FM Portal i Multimedia Music vam žele srećnu Novu, 2019. godinu uz želje da je provedete uz mnogo dobre muzike...

VERONAUTIKA, Nikola Vranjković, 13. decembra u Kombank Dvorani
Datum: 2018-10-25

U četvrtak 13. decembra 2018. godine od 20:30 časova u KOMBANK dvorani održava se tradicionalni prednovogodišnji koncert Nikole Vranjkovića.

...

Priznanje za Zdravka Čolića!
Datum: 2018-10-07

MEGASTAR Zdravko Čolić u diskografskoj kući "Croatia records" u Zagrebu dobio je priznanje za doprinos diskografiji. Plaketu na kojoj piše...

Next

Avgust 2020

Ned Pon Uto Sre Čet Pet Sub
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

KALENDAR DEŠAVANJA U REGIONU

CORONA ALERT: EXIT, BEERFEST i GUČA pod znakom pitanja


2020-08-08 | Kako je ranije javljeno Egzit, Guča, Bir fest, Nišvil i Lovefest zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji su pod velikim...





VESTI

2020-06-08Izvor: Multimedia Music

Multimedia Music i Headliner poklanjaju LP!

Povodom Svetskog dana muzike, 21. juna, Headliner.rs i Multimedia Music osmislili su poklon akciju ...
2020-04-23Izvor: Multimedia Music

RADNJA U SREMSKOJ 2 PONOVO RADI!

MULTIMEDIA MUSIC RECORD STORE U SREMSKOJ ULICI (BROJ 2) PONOVO RADI !

Usled ublažavanja restriktivnih ...

2020-03-18
Muzika je sigurno ispravan put ka prevazilaženju ovih turobnih vremena. Posebno naša, domaća muzika. Multimedia ...
2020-02-05
Legendarni beogradski punk-rock sastav NBG je objavio novi album

U pitanju je sjajno CD ...

2020-01-28
Vladan Vučković Paja obeležava 20 godina autorskog rada objavljivanjem retrospektivnog CD-a „20 dugih toplih leta“ ...
2019-12-18
MULTIMEDIA MUSIC i grupa PETER VEIN VAS POZIVAJU NA PREMIJERNU PROMOCIJU U KRAGUJEVCU - SEĆANJA ...

YOUTUBE KANAL

IN MEMORIAM


2020-07-06

Čuveni italijanski kompozitor Enio Morikone preminuo je u 91. godini.


Morikone se smatra jednim od najuticajnijih filmskih kompozitora sa kraja 1950-ih. Napisao je filmske partiture za Leonove špageti-vesterne "Za šaku dolara", "Dobar, loš, zao", "Bilo jednom u Americi"...

SOCNET